AlphaStocks

 

Beleggers in paniek, Peking komt met nieuwe regels.


Beleggers zijn in paniek naar aanleiding van de nieuwe regelgeving. Peking wil private aanbieders van onderwijs aanpakken omdat deze gekaapt zijn door kapitaal volgens de Chinese overheid.

Het komt erop neer dat de onderwijsbedrijven geen winst meer mogen maken en dat ze geen kapitaal meer mogen ophalen. ‘Het worstcasescenario is realiteit geworden. Eigenlijk zijn deze aandelen niet-investeerbaar geworden. Het is volstrekt onduidelijk wat met deze bedrijven moet gebeuren’, reageert een analist van JPMorgan. 

‘Ik zie duidelijk paniekverkopen. Beleggers prijzen de mogelijkheid in van een strengere regulering van alle sectoren die de voorbije jaren fors zijn gegroeid’, zegt Castor Pang, hoofd research van Core Pacific Yamaichi aan Bloomberg. ‘Besef dat je als belegger in China in een politieke hinderlaag kan lopen’

Ondertussen verloor de beurs in Hong Kong vanmorgen 4.13%. Waarbij de schade het grootst was bij onder andere Tencent (-7.72), Meituan (-13.76), Netease (-13.29) en Alibaba (-6.38). 

 

shutterstock_788358007-1