AlphaStocks

 

Binnen een jaar rijden er auto's van NIO in Nederland volgens William Li.

Binnen een jaar rijden er in Nederland Nio’s rond, verzekert William Li, oprichter en CEO van het Chinese automerk. De elektrische auto’s moeten concurreren met Tesla en gaan gebruikmaken van de laadstations van Shell. 

Topman William Li van Nio ziet er fris uit, als hij in een blauwe hoodie de pers te woord staat. pr-man Sean naast hem heeft kleine oogjes van de nacht ervoor. Nio presenteerde haar nieuwste model tijdens de jaarlijkse Nio Dag, een groot spektakel in een stadion in Suzhou, vlakbij Shanghai.

Nio wil exclusief zijn. Dat clubgevoel wil het automerk nu ook naar Nederland brengen. Het gaat om een lifestyle, zegt CEO Li in het Chinees. “Een mobiele leefruimte”, noemt hij de auto. “We zijn nu aan het onderzoeken wat de lokale markten in Europa nodig hebben, maar nog niet krijgen. Daar moeten we ons op aanpassen.”

Er valt nog veel te veroveren op de Europese markt. Van alle auto’s is 7,2 procent er elektrisch aangedreven – al zijn er daarvan nog een hoop hybride, dus óók met een benzine- of dieselmotor. In Nederland steeg het aandeel elektrisch vorig jaar naar 3,2 procent van het totaal.

nio-et-preview-1 (1)