AlphaStocks

 

China wil cryptovaluta verder aan banden leggen.

De Chinese centrale bank heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de risico’s van de handel in cryptomunten te verkleinen.

De People’s Bank of China wees op de ongekende vlucht die de handel in crypto heeft genomen, en welke risico’s dit met zich meebrengt voor de economie en de financiële stabiliteit. De centrale bank noemde in dit licht onder meer gokken, illegale praktijken en witwassen.

De centrale bank stelde dat virtuele munten niet dezelfde juridische status hebben als officiële valuta. “Ze zijn niet legaal en mogen niet worden gebruikt als valuta”, aldus de centrale bankiers. Wie zich inlaat met deze handel, kan rekenen op een onderzoek.

De People’s Bank of China wil een mechanisme lanceren om de handel in crypto’s aan te pakken. Banken wordt verboden om een rekening te verstrekken aan mensen en bedrijven die zich bezighouden met cryptohandel. Ook mogen zij geen transacties voor hen verrichten. Internetbedrijven wordt verboden om voor crypto-aanbieders reclame te maken en buitenlandse aanbieders van cryptodiensten moeten worden geweerd.

AlphaStocks inside

blockchain-3446557_1920