AlphaStocks

FAQ

meest gestelde vragen
scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Wat houdt Alphastocks in?​

AlphaStocks Beta is een gratis online database van diepe analyses over de meest interessante groeiaandelen in combinatie met een Portfolio Tracker die je de beste informatie geeft over jouw portfolio via Degiro. Als je je hebt aangemeld, krijg je toegang tot alle analyses en is het mogelijk jouw portfolio(‘s) te koppelen aan onze portfolio tracker.

WHAT

Wie zitten er achter Alphastocks?

WHO

Een team van ervaren beleggers die graag bedrijven analyseert om vanuit daar bewuste aankopen te doen. Dit allemaal met het idee om in de toekomst betere rendementen te maken.

Wat is onze missie?​

WHY

Wij willen de beginnende en meer ervaren belegger zo goed mogelijk informeren over hun huidige portfolio (via de tracker) en kansen in de markt (analyses). Hierbij schromen wij ook niet om negatief advies uit te brengen wanneer we verwachten dat het geen goed moment is om een aandeel te kopen.

Overige vragen

Met de portfoliotracker syncen we anoniem jouw portfolio uit DeGiro aan onze portfoliotracker. Vervolgens zijn er vele mogelijkheden om meer te weten te komen over je huidige portfolio. Zo wordt op aantrekkelijke wijze getoond hoe je vermogen is gestegen, zie je in welke sectoren je actief bent en kun je een fictief portfolio samenstellen. De portfoliotracker wordt constant verder uitgebouwd, dus mochten er features zijn die je graag terugziet of denk je aan eventuele nieuwe koppelingen, laat het ons vooral weten!

Om een koppeling tussen AlphaStocks en DeGiro te bewerkstelligen maken we gebruik van onze eigen Chrome extensie die door Google is goedgekeurd. Zodra je deze hebt geïnstalleerd kan de extensie jouw portfolio synchroniseren met jouw portfolio hier op AlphaStocks.

Het is niet verplicht om gebruik te maken van de Chrome Extensie. Je kan ook handmatig je assets, zoals aandelen en crypto, toevoegen.

De koppeling werkt enkel en alleen in combinatie met onze Chrome extensie en enkel jij kan gebruik maken van jouw eigen DEGIRO sessie met dezelfde browser als waarmee je bent ingelogd op DEGIRO. Je dient dus nog steeds ingelogd te zijn bij DEGIRO én op AlphaStocks, zodra een van deze sessie komt te verlopen stopt de mogelijkheid tot het synchroniseren. De sessies verlopen automatisch bij inactiviteit en vanaf dat moment vervalt de mogelijkheid tot synchroniseren tussen DEGIRO en AlphaStocks totdat jij zelf weer het synchroniseren initieert via AlphaStocks. Niemand, dus ook wij niet, kunnen zonder jouw tussenkomst toegang krijgen tot jouw DEGIRO account.

Wij synchroniseren enkel en alleen de transacties van aandelen. Dit zijn de aankoop- en verkoopgegevens. Persoonsgegevens worden en zullen nooit worden vergaard. Wij hebben zelf nooit toegang tot deze gegevens, dit wordt automatisch verwerkt. We zullen in de nabije toekomst koppelingen gaan toevoegen met andere asset platforms. We zullen er zorg voor dragen dat alleen de transactiegegevens worden gesynchroniseerd. In het uitzonderlijke geval dat er meer gegevens benodigd zijn, communiceren we dit eerst met jou.

AlphaStocks Beta is gratis, omdat wij de beleggers kennis willen laten maken met AlphaStocks en ons product willen verbeteren. We zullen in de toekomst tijdig aangeven wanneer we een vergoeding gaan vragen voor onze dienstverlening, tot dat moment zit je nergens aan vast.

Alle soorten aandelen komen voorbij. Maar we zullen ons voornamelijk focussen op groeiaandelen. Dit kunnen aandelen zijn uit verschillende sectoren, maar ook verschillende markten. Zo schromen wij bijvoorbeeld niet om diepe analyses over Chinese bedrijven te maken.