AlphaStocks

 

Krispy Kreme na 5 jaar weer terug op de beurs.

Krispy Kreme-aandelen sloten donderdag met meer dan 23%, ondanks een teleurstellende openingshandel voor de terugkeer van het bedrijf naar de beurs.

De keten ging 21 jaar geleden voor het eerst naar de beurs tijdens de dotcom-bubbel. In 2016 nam JAB Holding, de investeringstak van de familie Reimann, Krispy Kreme privé na het te hebben gekocht voor $ 1,35 miljard. JAB is eigenaar van een aantal andere restaurantbedrijven, waaronder Panera Bread en Caribou Coffee

In fiscaal 2020 steeg de omzet van Krispy Kreme met 17% tot $ 1,12 miljard, maar de keten rapporteerde een nettoverlies van $ 60,9 miljoen. Het heeft nettoverliezen gerapporteerd voor de laatste drie boekjaren omdat het opnieuw investeert in het bedrijf, zoals het uitgeven van $ 10,3 miljoen om een ​​24-uurs locatie op Times Square in New York City te heropenen en veel van zijn franchiselocaties terug te kopen. Nu is ongeveer 85% van de locaties eigendom van het bedrijf.

De start van Krispy Kreme met handelen komt tijdens de drukste week tot nu toe in 2021 voor Amerikaanse IPO’s, met ten minste 16 andere bedrijven die hun openbare debuut maken.

Krispy_Kreme_Birthday_Original_Glazed