AlphaStocks

 

Mastronardi Produce en AppHarvest kondigen samenwerking aan.

Mastronardi Produce en AppHarvest hebben een nieuwe onderneming aangekondigd. De bedrijven hebben een niet-bindende intentieverklaring ondertekend om FarmCo te vormen, een joint venture voor de ontwikkeling van een portfolio van faciliteiten voor gecontroleerde bedekte teelt (CEA) om de levering van groenten en fruit, waaronder bladgroenten, uit te breiden voor Mastronardi’s bestaande marketing- en distributieactiviteiten voor verse producten.

Het is de bedoeling dat FarmCo een eigen managementteam krijgt en dat de twee partners eigen vermogen en activa van meer dan € 85 mln inbrengen. De onderneming zou het door beide ondernemingen ingebrachte eigen vermogen gebruiken om extra kapitaal aan te trekken voor de financiering van haar groei, met als doel de bouw van meer dan 303 ha CEA-kas in de Verenigde Staten voor de teelt van verse groenten en fruit, waaronder bladgroenten.

“We zijn zeer verheugd deze intentieverklaring met AppHarvest aan te gaan,” zegt Paul Mastronardi van Mastronardi Produce. “We hebben de vraag naar lokaal geteelde producten explosief zien stijgen, vooral in de afgelopen 18 maanden omdat meer mensen thuis koken en deze samenwerking zal ons in staat stellen om ons vermogen om meer verse, smaakvolle lokaal geteelde producten op tafels in heel Amerika te krijgen aanzienlijk te vergroten.”

9f16a896-6065-4330-bdb1-d005c637e313-AppHarvest04_Sam