AlphaStocks

 

Nio en Shell gaan samenwerken!

Shell en NIO hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend om de laadervaring voor klanten van elektrische voertuigen (EV) over de hele wereld te verbeteren.

  • Zowel NIO als Shell zullen hun inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en technologieën voor batterijwissel intensiveren om de technologie en het bedrijfsmodel verder te verbeteren.
  • NIO en Shell gaan een netwerk van co-branded batterijwisselstations ontwikkelen. De samenwerking in China gaat van start met twee proeflocaties en streeft naar 100 locaties in 2025, evenals extra co-branded batterijwisselstations bij Shell EV-oplaadhubs en Shell Recharge-snelladers op NIO-locaties. De samenwerking in Europa start met het verkennen van pilots in 2022 en snel opschalen onder voorbehoud van succes.
  • In Europa zullen Shell en NIO samenwerken aan de integratie van de Shell Recharge Mobility Service Provider (MSP), waarmee klanten via Shell Recharge Solutions (voorheen NewMotion) toegang krijgen tot een van Europa’s grootste roaming EV- laadnetwerken . 
nio-et-preview-1 (1)