AlphaStocks

 

Tencent moet van Chinese toezichthouder muziekstreamingrechten inleveren

De Chinese regelgever heeft Tencent Music Entertainment Group bevolen om binnen 30 dagen afstand te doen van zijn exclusieve rechten op muzieklabels

China’s State Administration of Market Regulation (SAMR) heeft ook een boete van 500.000 yuan ($ 77.150) opgelegd aan Tencent Music, volgens het document dat zaterdag op de site van SAMR is gepubliceerd.

Dit is het eerste geval waarin de nodige maatregelen zijn genomen om de marktconcurrentie tegen illegale marktconcentratie te herstellen sinds de implementatie van de Chinese antimonopoliewet, aldus een SAMR-verklaring.

De boete komt nadat Tencent Music de overname van grote marktconcurrenten verkeerd had gerapporteerd, wat ernstige gevolgen voor de markt had, vertelde Chen Danzhou, een assistent-professor aan de School of Law aan de University of International Business and Economics in Beijing, zaterdag aan de Global Times .

In 2016 bedroegen de marktaandelen van Tencent Music en China Music Group ongeveer 30 en 40 procent. Na fusies met grote concurrenten op de markt, bezet Tencent Music nu meer dan 80 procent van de exclusieve muziekbronnen, volgens de SAMR-verklaring.

_117589161_gettyimages-1228918581