AlphaStocks

 

Xiaomi haalt Apple in als nummer twee in de wereldwijde smartphonemarkt

Xiaomi behaalde in het tweede kwartaal van 2021 voor het eerst een tweede plek in de wereldwijde smartphonemarkt. Dat meldt analistenbureau Canalys. Daarmee heeft het bedrijf Apple ingehaald. Samsung blijft op nummer een staan.

Volgens Canalys is het totale aantal smartphoneleveringen in het tweede kwartaal van 2021 met 12 procent toegenomen. Samsung is de huidige marktleider; dat bedrijf was goed voor 19 procent van alle smartphoneleveringen. Xiaomi zou op de tweede plek staan met een marktaandeel van 17 procent; dat van Apple is 14 procent, meldt Canalys. OPPO en Vivo ronden de top vijf af, ieder met een marktaandeel van 10 procent.

In het vorige rapport van Canalys uit april stond Apple nog op plek twee, met een marktaandeel van 15 procent. Inmiddels heeft Xiaomi het Amerikaanse techbedrijf ingehaald. Xiaomi is volgens de cijfers van Canalys het hardst gegroeid sinds het tweede kwartaal van vorig jaar; het aantal geleverde smartphones van Xiaomi is met 83 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden, terwijl Apples leveringen met 1 procent groeiden.

12131563132021Q2_Smartphone_Prelim - 5